Sok anyuka számára megrázó, amikor a gyermekük szobájában egyre szaporodó játékok mennyisége jócskán túlhaladja az addigi tárolókapacitást, ezzel felülírva a rendnek a legcsekélyebb látszatát is. Ilyenkor próbálkoznak a selejtezéssel, ami persze nem megy, mert a gyermek mindenhez ragaszkodik, tegyük hozzá joggal.

Sokféle játéktárolóból válogathatunk

A megoldás egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre látszik, hiszen a játékok számára nagyon sokféle tárolási módot találhatunk, ha egy kicsit utánanézünk. Olyan megoldásokat érdemes keresni, amely lehetővé teszi, hogy a kicsi önállóan vagy kevés segítséggel el tudjon pakolni maga után. A játéktároló gyerekeknek fogalmába rengeteg minden belefér: dobozok, kosarak, plüss tároló babzsák, zsebes tároló a falra, amelyek mindegyike óriási segítség ahhoz, hogy esztétikus helyet biztosítsanak a folyamatosan növekvő mennyiségű játékhalomnak.

Tanítsuk meg a gyermeket a rendrakásra

A kisgyerek amikor feláll felfedezi, hogy ő is képes a tárgyakat mozgatni, egyik helyről a másikra pakolni, aminek köszönhetően elkezdődik az otthonunkban a végtelen kupi időszaka. Ahhoz, hogy ezt az időszakot anyukák épp ésszel átvészeljék, jó ha minden játéknak helyet találunk és nem utolsó sorban a gyermekünket megtanítjuk a rendrakásra. A játékoknak – ahogyan neki is – időnként el kell menni aludni, persze nem a kiságyba, hanem a saját helyükre.

Plüss állat tároló

A plüss állatok tárolására a legtökéletesebb megoldás a plüss tároló babzsák. Ez a csodás találmány nem csupán végtelen mennyiségű plüss állatot képes elnyelni, de utána még kényelmes ülő, pihenő helyet is biztosít a szoba kis tulajdonosának. Érdemes akár többet is beszerezni belőle a szobához illő színvilágot szem előtt tartva, mert minden mást is tárolhatunk benne és csak akkor muszáj puha dolgokkal megpakolni, ha rá is akar ülni a szoba tulajdonosa, egyébként bármit elnyel.

Zsebes tárolók

A gyerekszobában és a lakás más helyiségeiben is kiváló szolgálatot tesznek a zsebes tárolók. Az alsó szinteket az apróságok is elérik, így ott lakhat néhány kisebb játék a kedvencek közül. A kisebb lakásokban kötelező a használata, mert jól elfér a falon vagy az ajtó belső oldalán, remek tároló helyet biztosítva miközben helyet alig foglal el.

Kosarak, dobozok

A kosarak, dobozok talán a legsokrétűbben felhasználható tároló eszközök. Végtelen szín és méret választék a jellemzőjük és szinte korlátlanul variálható az elhelyezésük és gyakorlatilag bármit tárolhatunk bennük.