A gyerekszoba a selejtezés után is zsúfoltnak tűnhet, de ha sikerül valamilyen rendszert kialakítani sokat tehetünk azért, hogy valamiféle rendszer legyen a játékok között. A gyerekeknek persze mást jelent a rend, mint nekünk. Lehet, hogy a fiú gyerekünk az összes játék egy helyre való összehordásával már teljesítettnek érzi a rendrakást még akkor is, ha mi nem értünk vele ebben egyet. Ilyenkor anyaként valószínűleg felülírjuk ezt a nézőpontot és magunk módján rendet rakunk, ebben sokat segít néhány prkatikus gyerek játéktároló.

Te milyen példát mutatsz?

Igazából itt is az számít igazán, ahogyan viselkedünk és nem az, amit mondunk. A gyerekeink azt fogják másolni amit, látnak tőlünk. Ha az a minta hogy anya mindent mindig a helyére tesz, akkor minden bizonnyal ez lesz, amit másolnak. Még az is lehet, hogy esetenként túl is tesznek rajtunk. Ha valamiről úgy gondolják nincs a helyén, amit mi pedig úgy gondoltunk, hogy a helyére tettünk akkor még az is lehet, hogy felülírva a döntésünket a helyére teszik. Ilyenkor jó ha megdicsérjük a kis szorgost.

Dobozok, fiókok, polcok…

Ezek a gyerekszoba pillérei. Mindenkinek kialakul egyfajta neki működő rendszere erre. Ami eleve dobozban van, azok célszerűen a polcra kerülnek. A könyvek is ugyanígy természetesen. A sok kis apró holmi fiókokba vagy dobozokba. A kisautóknak és a legónak is külön tárolót érdemes rendszeresíteni. A gyerekszoba stílusa, és a mi ízlésünk dönti el, hogy textil játéktároló vagy műanyag tárolók kapnak majd nagyobb szerepet a szoba berendezésekor.

Plüss, plüss, plüss…

Plüss minden mennyiségben és színben… mindenhol… ugye ismerős a helyzet. Erre létezik egy csodás megoldás a kacatfaló plüss állat tároló, akinek mindig éhes a pocakja és mindig képes a bendőjébe tömni egy újabb plüssmacit. Szerencsére ettől nem fogja elrontani a gyomrát, sőt még kényelmesebb fotellé fog válni a társas játék alatt. ennél jobb már nem is lehetne: esztétikus, több méretben és színben elérhető és remek tároló, ami fotelként is funkcionál. A lényeg, hogy amit belepakolunk, az mindig puha legyen, mert a kényelmet csak így tudja biztosítani.  A kedvenc alvókákból persze így is lesz még elég az ágyban is és akár szettben zsebes tárolóval együtt is választhatjuk a kacatfaló textil játéktárolót.

A kreatív sarok

Itt kapnak helyet a zsírkréták, színes ceruzák, gyurmák és a kész művészeti alkotások. Itt szükség szerint lehetnek ceruzatartók, dobozok, kosarak. A ceruzatartókat saját magunk is elkészíthetjük dekupázs technikával vagy zsinórral is bevonhatjuk, de sokfélét beszerezhetünk készen is. A cipősdobozokat is bevethetjük, tároló gyanánt tetszés szerint bevonva színes csomagolókkal sokat segítenek a rend fenntartásában, mert szortírozva elnyelik a kreatív sarok kacatjait.

A gyerekek számára alacsony tárolóelemeket válasszunk. A kereskedelemben kerekeken guruló változatok is kaphatók, amelyek mozdításához nem kell mindenképpen felnőtt segítség. A nyitott polcokra ha zavaró a kuszaság vidám függöny lehet a megoldás. A gyermekek szeretnek néhány kedvenc dolgot az ágyuk mellett tudni erre remek megoldás a zsebes textil tároló az ágy mellett, ami praktikussága mellett még dekoratív is.

0